Bij de doodles komen verschillende vachttype voor. voor al deze vachten is de manier van borstelen hetzelfde. Uw hond heeft van nature een langere dekvacht en een korte ondervacht.Deze vacht vraagt om een intensief onderhoud van u als verzorger . Desondanks is het soms moeilijk de ondervacht voldoende te verwijderen waardoor klitten ontstaan. Door uw hond te borstelen kunt u de onderwol uit de dekvacht verwijderen.

Dit kunt u het beste doen met een universeelborstel. Vooral de staart,oren, buik en benen eisen extra aandacht. Wanneer u gaat borstelen begint u op de rug. Met de universeelborstel borstelt u met de haren mee. Haal regelmatig de haren uit de universeel borstel met de kam. zorg dat wanneer u een deel van de hond geborsteld heeft u dit meteen met een kam controleert. hierbij zet u de pennen van de kam recht in de vacht. zodat deze tot op de huid komen. Als de kam blijft steken in de vacht. borstelt u deze plek verder los. Het is belangrijk om niet met de kam de vacht los te maken. dit doet de hond namelijk flink veel pijn. Vervolgens controleert u dezelfde plek met de kam. wanneer deze door de vacht glijd kunt u verder gaan. Vervolgens borstelt u de nek, hals en gaat u tussen de voorbenen naar beneden.

Als u de voorpoot zijwaarts optilt borstelt u de borst en oksel. Daarna de flank en de rest van de buiklijn. Hierna borstelt u het achterbeen. Hierbij houd u een hand tussen de achterbenen zodat de hond blijft staan. De voorbenen borstelt u van boven naar beneden waarbij u onderaan de voet begint.