Het wassen gebeurd met een verzorgende shampoo. We bekijk of er eventuele parasieten in de vacht zitten. Als dit het geval is wordt de hond met een speciale shampoo gewassen. Daarna maken we gebruik van de waterblazer, deze blaast het water letterlijk uit de vacht waardoor hij snel droogt en losse haren en huisschilfers uit de vacht worden geblazen.

Door het kammen en borstelen worden de oude losse haren verwijderd. Op deze manier worden eventuele klitten verwijdert. Kam of borstel altijd in laagjes, van onder naar boven en let erop dat de borstel en kam tot op de huid van de hond komen.

Vaak blijkt dat de bovenste laag netjes is bijgehouden maar maar de vacht op de huid verfilt is. Helaas is de vacht dan niet meer uit te borstelen en zal de vacht kort geschoren moeten worden.

De meeste klitten zitten op de bekende plaatsen zoals achter de oren, bij de oksels, binnenkant dijbenen, liezen, snor of baard. Als deze met de klittenkam te verwijderen is doen we dat, maar dit is geen plezierige ervaring.

AANGEZIEN HET BELANG VAN UW HOND BIJ ONS VOOROP STAAT is het bij erge gevallen beter om deze klitten weg te knippen of te scheren.

Sommige rassen hebben naast de normale dekvacht ook veel ondervacht oftewel onderwol genoemd. Dit gebeurt meestal 2x per jaar als de honden gaan ruien. Wij hebben de juiste attributen om dit te verwijderen, en na een goede wasbeurt waarbij we de shampoo goed in laten werken, blazen we met de water blazer het overtollige wol uit de vacht.
Knippen
Dit kan alleen bij de juiste vacht op een gewassen en geföhnde hond, hierbij wordt de vacht ingekort door middel van een schaar in de gewenste lengte.

Plukken
Als uw hond trimrijp is worden de losse dekharen plukje voor plukje verwijdert met de haarrichting mee.

Effileren
Dit is het uitdunnen of inkorten van de vacht op de gewenste lengte met een getande schaar.

Scheren
Door middel van een tondeuse wordt de vacht ingekort op de gewenste lengte.

De Behandelingen:

Jong geleerd oud gedaan, het beste voor de hond is vanaf pup af aan de hond te laten wennen op tafel, dit kan gedaan worden in een behandeling, dit houdt in dat we spelende wijs op een ontspannen manier de pup wegwijs maken in de trimsalon.

Het voordeel is dat de hond zich met plezier laat behandelen en ook makkelijk op tafel is en ontspannen de trimsalon verlaat. Dus hoe eerder de pup hier mee wegwijs wordt gemaakt, hoe beter het voor de pup is.

De voordelen:

Omdat uw hond regelmatig wordt behandelt blijft de vacht in een goede conditie en worden er veel gezondheidsklachten voorkomen.

De trim behandeling zal ontspannen worden ervaren door uw hond.

Wanneer een trimbeurt langere periode op zich laat wachten zal deze voor de hond een stuk zwaarder zijn de vacht door te werken..

Werkwijze:

Nadat u uw hond op het afgesproken tijdstip heeft gebracht, krijgt de hond een complete behandeling.

Uw hond gaan we wassen, drogen, de vacht in model brengen (door middel van knippen, scheren of plukken). De nagels worden geknipt en overtollig haar wordt uit de oren verwijderd.

Wanneer de hond klaar is bellen wij u even zodat u uw hond weer kunt ophalen.