Uw hond heeft van nature een langere dekvacht en een korte ondervacht.Deze vacht vraagt om een intensief onderhoud van u als verzorger van uw hond. Desondanks is het soms moeilijk de ondervacht voldoende te verwijderen waardoor klitten ontstaan. Door uw hond te borstelen kunt u de onderwol uit de dekvacht borstelen.

Dit kunt u het beste doen met een universeel borstel. Vooral de staart,oren, broek en bevedering aan de benen eisen extra aandacht. Wanneer u gaat borstelen begint u op de rug. Met de universeelborstel borstelt u met de haren mee. Haal regelmatig de haren uit de universeel borstel met de kam. Vervolgens borstelt u de nek, hals en gaat u tussen de voorbenen naar beneden.

Als u de voorpoot zijwaarts optilt borstelt u de borst en oksel. Daarna de flank en de rest van de buiklijn. Hierna borstelt u de broek aan de achterkant van het achterbeen. Hierbij houd u een hand tussen de achterbenen zodat de hond blijft staan. De bevedering van de voorbenen borstelt u van boven naar beneden waarbij u onderaan begint

De oren verdienen extra aandacht. Deze klitten vaak aan de onderkant en aan de achterkant van het oor. Wanneer u het oor heeft geborsteld is het belangrijk dat u met een kam controleert of alle klitten er uit zijn. Als u de hond helemaal heeft geborsteld gaat u op dezelfde manier nog een keer helemaal met de kam door de vacht.Wanneer u kamt is het belangrijk dat u er voor zorgt dat de pennen van de kam altijd recht op de huid staan.

Is er een plek waar u met de kam niet of moeilijk doorheen komt dan borstelt u deze eerst verder uit. Voor een complete vachtbehandeling is regelmatig bezoek aan de trimsalon noodzakelijk! Wanneer uw hond voor een behandeling in onze trimsalon komt, bespreken wij met uof uw hond lichamelijke klachten heeft en of er aanpassingen in het uiteindelijke modelgewenst zijn. Ook wordt afgesproken hoe laat u de hond kunt komen halen.

2006-09-12 Dushi

Vervolgens beginnen we met het verwijderen van de losse ondervacht en eventuele klitjes.
De nagels worden geknipt en de oren schoongemaakt. Ook worden de haren onder de voetzolen geschoren, dit voorkomt klitvorming tussen de zooltjes. Uw hond is gevoelig voor de vorming van oorontsteking en besmetting met oormijt.

De haren onder de oren worden ingekort zodat de oren beter kunnen luchten waardoor de kans op oorontsteking en besmetting met oormijt sterk vermindert. Vervolgens wordt uw hond gewassen met een verzorgende shampoo en gedroogd. Ten slotte wordt de hond helemaal nagewerkt volgens de rasstandaard. In overleg met u kan het model naar uw wensen worden aangepast.
U zult versteld staan van het resultaat!

Belt u voor een afspraak: Hondentrimsalon Peter Rijswijk ( 076- 571 92 72 )