Uw hond heeft van nature alleen een dekvacht.
Door uw hond te borstelen kunt u klitjes verwijderen.
Dit kunt u het beste doen met een universeel borstel met kromme pennen.
Vooral de staart,oren, broek en oksels eisen extra aandacht.
Wanneer u gaat borstelen begint u op de rug. Met de universeelborstel borstelt u met de haren mee. Haal regelmatig de haren uit de universeelborstel met een kam. Vervolgens borstelt u de nek, hals en gaat u tussen de voorbenen naar beneden. Als u de voorpoot zijwaarts optilt borstelt u de borst en oksel. Daarna de flank en de rest van de buiklijn.
Hierna borstelt u het achterbeen, hierbij houd u een hand tussen de achterbenen zodat de hond blijft staan. De broek en de staart vragen extra aandacht.Uiteraard ook de andere kant op dezelfde manier.
 
Als u de hond helemaal heeft geborsteld gaat u op dezelfde manier met de kam door de vacht.
Wanneer u kamt is het belangrijk dat u er voor zorgt dat de pennen van de kam altijd recht op de huid staan.
Is er een plek waar u met de kam niet of moeilijk doorheen komt dan borstelt u deze eerst verder uit.
 
Hond met half lang vacht komen ± 4 keer per jaar in onze trimsalon.
 
Een behandeling in onze trimsalon biedt uitkomst.
Wanneer uw hond voor een behandeling in onze trimsalon komt, bespreken wij met u of uw hond lichamelijk klachten heeft en of er andere bijzonderheden zijn. Ook wordt afgesproken hoe laat u de hond kunt komen halen.
 
De behandeling van uw hond begint met het verwijderen van de eventuele klitten. Daarna wordt de hond gewassen. Vervolgens wordt uw hond gedroogd in een droogcabine hierin kan uw hond even uitrusten en hij wordt gedroogd.  Tenslotte wordt de hond helemaal nagewerkt. Op verzoek kunnen de langere haren worden ingekort. Natuurlijk worden ook de nagels geknipt en de oren schoongemaakt. Indien nodig worden ook de anaalklieren leeg gemaakt.