Uw hond heeft van nature alleen een dekvacht. Door uw hond te borstelen kunt u klitjes verwijderen. Dit kunt u het beste doen met een Universeel borstel. Vooral de staart,oren, benen en oksels eisen extra aandacht.
Wanneer u gaat borstelen begint u op de rug. Met de universeelborstel borstelt u met de haren mee. Haal regelmatig de haren uit de universeelborstel met een kam. Vervolgens borstelt u de nek, hals en gaat u tussen de voorbenen naar beneden. Als u de voorpoot zijwaarts optilt borstelt u de borst en oksel. Daarna de flank en de rest van de buiklijn.

Hierna borstelt u het achterbeen rondom, hierbij houd u een hand tussen de achterbenen zodat de hond blijft staan. Tussen de achterbenen en de staart vragen extra aandacht. U borstelt het achterbeen door deze te laten staan. borstel met de haarrichting mee en begin onderaan. Om het voorbeen te borstelen tilt u deze wel op en borstelt deze rondom uit.

Als u de hond helemaal heeft geborsteld gaat u op dezelfde manier met de kam door de vacht.Wanneer u kamt is het belangrijk dat u er voor zorgt dat de pennen van de kam altijd recht op de huid staan.Is er een plek waar u met de kam niet of moeilijk doorheen komt dan borstelt u deze eerst verder uit

2006-09-30 Lady

Wanneer uw hond voor een behandeling in onze trimsalon komt,bespreken wij met u of uw hond lichamelijk klachten heeft en of er aanpassingen in het uiteindelijke model gewenst zijn. Ook wordt afgesproken hoe laat u de hond kunt komen halen.  Vervolgens beginnen wij met het knippen van de nagels en worden de oren schoongemaakt. Ook worden de haren onder de voetzolen geschoren, dit voorkomt klitvorming tussen de zooltjes.

De haren onder de oren worden ingekort zodat de oren  beter luchten. Dit verminder de kans op oorontsteking en besmetting met oormijt. Daarna wordt de hond helemaal uitgeborsteld. Vervolgens wordt uw hond gewassen met een verzorgende shampoo. Nadat uw hond gedroogd is wordt deze nagewerkt volgens de rasstandaard In overleg met u kan het model naar uw wensen worden aangepast.