Uw hond heeft van nature een dubbele vacht. In de rui periode (voor- en najaar) laat de ondervacht en een deel van de dekvacht los.
Door uw hond te borstelen kunt u de losse verwijderen. Dit kunt u het beste doen met een rubberhandschoen, rubberblok met noppen en een zogenaamde vlooienkam of andere fijne kam met tanden die dicht bij elkaar staan. Houdt dan de kam rechtop zodat deze de huid bereikt.

Naast het verwijderen van de losse haren stimuleer u de doorbloeding van de huid.

Alle kortharige honden hebben een vacht met een mozaïek rui (365 dagen per jaar). In de rui-periode verhaart de hond sterker dan de rest van het jaar. Om uw hond goed door de rui te helpen bied een behandeling in onze trimsalon uitkomst.

Een behandeling in onze trimsalon biedt uitkomst. Wanneer uw hondvoor een behandeling in onze trimsalon komt, bespreken wij met u of uw hond lichamelijk klachten heeft en of er andere bijzonderheden zijn. Ook wordt afgesproken hoe laat u de hond kunt komen halen.

In de wasruimte wordt de hond lekker warm gewassen waardoor er nog meer haren loslaten. Vervolgens wordt de hond gedroogd met professionele  apparatuur waardoor alle losgekomen haren uit de vacht worden verwijderd.

In de trimsalon wordt de hond tenslotte helemaal nagewerkt. Natuurlijk worden hierbij ook de nagels geknipt en de oren schoon gemaakt. Indien nodig worden ook de anaalklieren leeg gemaakt. Deze behandeling verwijdert in 1 keer 80 tot 90{6f6f5582eb804853776859b1f2590403985cf8f89d4e53af41fb552dfe161160} van de losse haren.

Het beste resultaat wordt bereikt wanneer de hond vol in zijn rui is,dan verliest hij het meeste haar. Anders bestaat de kans dat u te vroeg bent en gaat de rui verder na de behandeling.

U zult versteld staan van het resultaat!