Uw hond heeft van nature een dubbele vacht. In de rui periode (voor- en najaar) laat de ondervacht en een deel van de dekvacht los. Door uw hond te borstelen kunt u de losse haren verwijderen. Dit kunt u het beste doen met een universeel borstel met kromme pennen en een kam.

Wanneer u gaat borstelen begint u op de rug. Met de universele borstel borstelt u met de haren mee. Haal regelmatig de haren uit de universele borstel met de kam. Vervolgens borstelt u de nek, hals en gaat u tussen de voorbenen naar beneden. Als u de voorpoot zijwaarts optilt borstelt u de borst en oksel. Daarna de flank en de rest van de buiklijn. Hierna borstelt u het achterbeen, hierbij houd u een hand tussen de achterbenen zodat de hond blijft staan. Vooral de staart,broek en kraag eisen extra aandacht.

Als u de hond helemaal heeft geborsteld gaat u op dezelfde manier met de kam door de vacht. Wanneer u kamt is het belangrijk dat u er voor zorgt dat de pennen van de kam altijd recht op de huid staan. Is er een plek waar u met de kam niet of moeilijk doorheen komt dan borstelt u deze eerst verder uit.

Veel hondeneigenaren brengen de hond in de rui periode naar de trimsalon om de losse vacht er in een keer uit te laten halen. Een behandeling in onze trimsalon biedt uitkomst.

2006-09-09 Max

Wanneer uw hond voor een behandeling in onze trimsalon komt, bespreken wij met u of uw hond lichamelijk klachten heeft en of er andere bijzonderheden zijn. Ook wordt afgesproken hoe laat u de hond kunt komen halen. De behandeling van uw hond begint met het verwijderen van de losse ondervacht. Daarna wordt de hond lekker warm gewassen waardoor er nog meer haren loslaten. Vervolgens wordt uw hond gedroogd met professionele  apparatuur waardoor alle losgekomen haren uit de vacht worden verwijderd Tenslotte wordt de hond helemaal nagewerkt.

Natuurlijk worden ook de nagels geknipt en de oren schoon gemaakt. Indien nodig worden ook de anaalklieren leeg gemaakt. Deze behandeling verwijdert in 1 keer 85 tot 95{6f6f5582eb804853776859b1f2590403985cf8f89d4e53af41fb552dfe161160} van de losse haren. Het beste resultaat wordt bereikt wanneer de hond vol in zijn rui is,dan verliest hij het meeste haar. Anders bestaat de kans dat u te vroeg bent en gaat de rui verder na de behandeling.

Belt u voor een afspraak: Hondentrimsalon Peter Rijswijk ( 076- 571 92 72 )