Uw hond heeft van nature een langere dekvacht en een kortere ondervacht. De vachtverzorging van uw hond is goed bij te houden d.m.v. borstelen en kammen. Toch bied een halfjaarlijks bezoek aan onze trimsalon veel voordelen. Wanneer uw hond gesteriliseerd of gecastreerd is, groeit de ondervacht verder door en ontstaat er een overvloedige vacht.

Een behandeling in onze trimsalon biedt hierbij uitkomst. Wanneer uw hond voor een behandeling in onze trimsalon komt, bespreken wij met u of uw hond lichamelijke klachten heeft en of er aanpassingen in het uiteindelijke model gewenst zijn. Ook wordt afgesproken hoe laat u de hond kunt komen halen.

Vervolgens beginnen we met het verwijderen van de losse ondervacht. De nagels worden geknipt en de oren schoongemaakt. Ook worden de haren onder de voetzolen geschoren, dit voorkomt klitvorming tussen de zooltjes. De haren onder de oren worden ingekort zodat de oren beter luchten.

Dit vermindert de kans op oorontsteking en besmetting met oormijt. Vervolgens wordt uw hond gewassen met een verzorgende shampoo. Nadat uw hond gedroogd is wordt deze nagewerkt volgens de rasstandaard.

In overleg met u kan het model aan uw wensen worden aangepast.
U zult versteld staan van het resultaat!