Hondenshampoo

Vaak wordt gedacht dat het wassen van de hond niet gezond is. Wanneer u een hondenshampoo gebruikt is dit geen enkel probleem. Alleen als u de hond meer dan 1 keer in de maand wast of een humane shampoo gebruikt. De hondenshampoo reinigt de vacht en verwijdert een klein deel van de talg laag. Een humane shampoo ontvet de huid te sterk waardoor de talg laag op de huid wordt verwijderd. Het gevolg is dat de huid uitdroogt en bacteriën makkelijker kunnen inwerken op de huid.

Het is dus belangrijk dat uw hond met een hondenshampoo wordt gewassen.

Belangrijk

Als u de hond wast is het belangrijk dat alle klitten zijn uitgeborsteld en de vacht helemaal is doorgekamd. Wanneer dit niet het geval is zullen achtergebleven klitten door het wassen veranderen in een viltlaag. Deze viltlaag is zeer moeilijk uit te borstelen waardoor het inkorten van de vacht meestal de enige oplossing is. Een bijkomend voordeel is dat de hond na het wassen sneller opdroogt.

Om de hond goed te wassen kunt u het beste de vacht eerst nat maken en daarna de shampoo (1:10 verdunt) inmasseren.

Wasservice

Wanneer u de hond in de badkamer wast vind u na weken nog overal hondenharen. Ook voor onrustige honden is het fijner om in de trimsalon gewassen te worden. Omdat de trimsalon voor de hond geen huis situatie is laat hij zich veel rustiger behandelen. Het voordeel voor uw hond is dat hij de wasbeurt ontspannen zal ondergaan.