Uw hond heeft van nature een warrige dubbele vacht.

Wanneer u de hond wekelijks helemaal uitborstelt wordt de onderwol verwijderd. Om de hond in een goede conditie te houden is er iedere 12 weken een trimbeurt nodig om de dekvacht te strippen. Dit houdt in dat de lange haren met de hand uit de vacht worden geplukt. Belangrijk is hierbij dat de warrige structuur behouden blijft. Wanneer uw hond gesteriliseerd of gecastreerd is kan het voorkomen dat de vacht moeilijker te strippen is.

De behandeling in onze trimsalon

Wanneer uw hond voor een behandeling in onze trimsalon komt, bespreken wij met u of uw hond lichamelijk klachten heeft en of er aanpassingen in het uiteindelijke model gewenst zijn. Ook wordt afgesproken hoe laat u de hond kunt komen halen.

Vervolgens beginnen wij met het strippen van de boven-vacht en borstelen wij eventuele klitjes uit de vacht.De nagels worden geknipt en de oren schoongemaakt.Ook worden de haren onder de voetzolen geschoren, dit voorkomt klitvorming tussen de zooltjes.De haren onder de oren worden ingekort zodat de oren beter luchten. Dit vermindert de kans op oorontsteking en besmetting met oormijt enorm. Het hangt van de huid af of het verstandig is om de hond te wassen. Wanneer de huid gevoelig is door het plukken is het niet verstandig om de hond te wassen. indien dit wel gebeurd wordt de huid week en is de kans op huid irritatie erg groot. Als de hond een gemakkelijke plukvacht heeft hoeft wassen geen probleem te zijn. Nadat uw hond gedroogd is wordt deze nagewerkt volgens de rasstandaard. In overleg met u kan het model naar uw wensen worden aangepast.

U zult versteld staan van het resultaat!